Sluit deze pagina

12. VIAG WV G-netten

Opleiding/instructie 12. VIAG WV G-netten
   
Omschrijving
Een WV G-netten is* direct verantwoordelijk voor de leiding over en het veilig verloop van uitvoerende activiteiten. Je moet in een aantal situaties op de werkplek aanwezig zijn: om toezicht te houden; bij overdrachten. Dit staat dan in het werkplan. Zie ook de VWI’s.
Je bent regelmatig aanwezig op de werkplekken om risico's en veiligheid te controleren. Je voert zelf geen (de)montagewerkzaamheden uit en maakt geen deel uit van groepen uitvoerende medewerkers. Je mag je werkverantwoordelijkheid niet delegeren.
Je bent opdrachtgever voor alle activiteiten in HD- en LD-netten.
Je kunt en mag zelf in HD- en LD-netten: afsluiters bedienen; veiligheidsmaatregelen treffen en opheffen (en beoordelen); metingen, beproevingen en inspecties uitvoeren, waarbij geen sprake is van montage en/of demontage en toezicht houden. (*Voorwaarden: zie VIAG Algemeen 3.6.4)

   
Vooropleiding
De actuele toelatingseisen staan vermeld op de site van Netbeheer Nederland: www.beiviag.nl.
   
Opmerking Instructie:
De instructie VIAG WV G- netten bestaat uit twee dagdelen theorie en één dagdeel praktijk en wordt zowel in de middag/avonduren als overdag gegeven.
- middag/avond van 16.00 -21.00 uur
- overdag van 08.00 - 16.00 uur

Wij adviseren voor de theorielessen een doorlooptijd van 3 weken. Dit houdt in dat we in de eerste twee weken elke week één dagdeel theorieles plannen. In week drie plannen we het theorie-examen. Op deze manier kan de deelnemer zich optimaal voorbereiden op de lessen en het examen.

Uiteraard is er maatwerk mogelijk.

Deze instructie kan worden aangevuld met een account op ons online leerplatform. De e-learning heeft als voordeel dat je overal toegang hebt tot de online oefenmodules en je jezelf snel en gemakkelijk kunt voorbereiden op de instructies en examens. Een account voor ons online leerplatform kost € 25,00 en blijft geldig tot je het certificaat behaald hebt.

Kortom, meer flexibiliteit!

Examinering:
Om aan het VIAG examen deel te kunnen nemen, dien je te voldoen aan de toelatingseisen van STIPEL. (www.stipel.nl en VIAG bijlage 12)

Locatie:
Deze instructie en het examen gaan van start bij een minimale deelname van 6 personen en vinden plaats bij Opleidingscentrum Gelderpoort. Eventueel kunnen de theorie-instructies ook op een locatie naar keuze gegeven worden. De praktijkinstructie en het praktijkexamen worden afgenomen in één van onze praktijklokalen.

Contactgegevens:
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Opleidingscentrum Gelderpoort via info@gelderpoort.com of 038 443 1456.
NaamAantal deelnemersStuksprijsTotaal Excl.BTW %Totaal Incl.
VIAG WV G-netten 1€ 445,00€ 445,0021%€ 538,45
Certificatiekosten1€ 58,15€ 58,1521%€ 70,36
Examenkosten1€ 592,50€ 592,5021%€ 716,92
Inlog Online Leerplatform1€ 25,00€ 25,0021%€ 30,25
 
Naam
Datum